VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kurczak w śmietanie z czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pracuję zawodowo, a po pracy uwielbiam spędzać czas w kuchni. Jestem początkującą „kucharką”, ale staram się by dania przygotowane przeze mnie były smaczne.

Kurczak w śmietanie z czerwoną papryką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurczak w śmietanie z czerwoną papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w śmietanie z czerwoną papryką
Filet umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę i przyprawić przyprawą do kurczaka. Paprykę pokroić w kostkę. Śmietanę rozmieszać z wodą, przyprawami i mąką ziemniaczaną. Na patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka i paprykę. Smażyć do miękkości na wolnym ogniu (ok. 15 minut). Pod koniec wlać śmietanę i mieszać około 3-4 minut. Ryż ugotować w osobnym garnku.
Kurczak w śmietanie z czerwoną papryką
Etap 1 Ryż gotujemy w osobnym garnku do miękkości