LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Odkrywamy nowy smak kurczaka.

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym.

 

  • masło 2 łyżki
  • mąka pszenna 3-4 łyżki
  • woda lub bulion 300 ml
  • miód 1 łyżka
  • musztarda 3-4 łyżki
  • pierś kurczaka 1
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym.
Rozetrzec mąkę z masłem, rozprowadzic wodą lub bulionem, zagotowac. Jeśli sos jest zbyt słodki, zaprawic śmietaną.
Umytą pierś kurczaka pokroic w grubą kostkę i zezłocic na rozgrzanym oleju. Zalac sosem i poddusic. Podawac z ryżem i surówką np. z kapusty pekińskiej.
Kurczak w sosie miodowo-musztardowym.
Przygotowany sos miodowo-musztardowy do piersi kurczaka.
Kurczak w sosie miodowo-musztardowym.
Smażenie piersi kurczaka pokrojonej w grubą kostkę.
Kurczak w sosie miodowo-musztardowym.
Zalewanie usmażonej piersi kurczaka sosem miodowo-musztardowym.
Kurczak w sosie miodowo-musztardowym.
Duszenie piersi kurczaka z sosem miodowo-musztardowym.