smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Kurczak w sosie porowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne danie mięsne. Pierś z kurczaka w sosie porowym z pieczarkami. Idealnie smakuje z dodatkiem ryżu lub ziemniaków.

Kurczak w sosie porowym

Składniki:

Kurczak w sosie porowym

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w sosie porowym
1.Każdą z piersi podzielić na dwie części. Posypać solą pieprzem i papryką słodką i tymiankiem. 2.Pieczarki i por pokroić na plasterki. 3.Kurczaka podsmażyć na rumiano z każdej strony i odłożyć na talerz 4. Na drugiej patelni rozgrzać masło podsmażyć por z pieczarkami. Zalać śmietaną doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać kurczaka i chwilę dusić.