Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie śmietanowo - cebulowym
Mięso z koguta porcjujemy na części, a następnie gotujemy do miękkości razem z przyprawami i jarzynami (najlepiej zrobić na mięsie rosół), następnie obgotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Cebulę kroimy w grubsze plastry, bądź też piórka i dodajem do mięsa (mięso układamy z jednej strony naczynia a cebulę obok. Cebulę obficie posypujemy zmielonym pieprzem.
następnie zalewamy całość śmietaną i doprawiamy do smaku jarzynką lub solą.
Mięso pieczemy przez 20 minut w temp 190*. Sosem cebulowym polewamy ziemniaki.
Cebulę kroimy w grubsze plastry, bądź też piórka i dodajem do mięsa (mięso układamy z jednej strony naczynia a cebulę obok. Cebulę obficie posypujemy zmielonym pieprzem.
następnie zalewamy całość śmietaną i doprawiamy do smaku jarzynką lub solą.
Mięso pieczemy przez 20 minut w temp 190*. Sosem cebulowym polewamy ziemniaki.