Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie śmietanowo-kalarepkowym
Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i papryczkę posiekać. Cebulę, czosnek i papryczkę zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać kalarepkę i trochę soli. Smażyć kilka minut, co chwilę mieszając. Mięso pokroić w kostkę. Pokrojone mięso dodać do kalarepki. Dodać też trochę pieprzu, przyprawę do mięs i gałkę muszkatołową. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Wlać 3 szklanki wody. Gotować na małym ogniu bez przykrycia ok. 15-20 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką i pół szklanki zimnej wody. Zagęścić tym sos. Sos doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli lub przyprawą uniwersalną.