Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie ziołowym
Przygotowanie sosu:wodę zagotować, dodać przyprawy, mąkę rozmieszać z zimną wodą dodać śmietanę i wlać całość do gorącego wywaru. Przyprawić według uznania. Zagotować do uzyskania gęstości.Filet z kurczaka myjemy kroimy na ok 5cm paski, smażymy najlepiej na margarynie. Gdy mięso już będzie miękkie przyprawiamy obficie gyrosem, posypujemy czosnkiem solą i pieprzem, chwilę podsmażamy z przyprawami. Zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy mięso do uzyskania chrupiącej skórki.Podajemy z ugotowanymi ziemniakami mieso i ziemniaki polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Idealnie komponuje się z tartymi gotowanymi buraczkami (przepis znajdziesz w moim profilu)Pomimo długiego opisu przygotowanie jest naprawdę szybkie i proste a przede wszystkim danie jest niedrogie :)
dzastina
iwona3004