Sposób przygotowania:
Kurczak w tajskim sosie curry
Typowa, pikantna tajska potrawa, której jednym z głównych składników jest zielone chili. Trudno wyobrazić sobie kuchnię tajską bez papryczek chili, szczególnie zielonych, nadających potrawom charakterystyczny, wyjątkowo ostry smak.
Złagodzeniu tej ostrości służy w Indyku w tajskim sosie curry mleko kokosowe, jedna z podstaw kuchni tajskiej. Smak potrawy uwydatnia dodatek sosu ostrygowego i natki kolendry, zaś znak rozpoznawczy kuchni Tajlandii - trawa cytrynowa - nadaje daniu intensywny, oryginalny aromat.
Sposób przyrządzania:
Nasza propozycja:
Dla urozmaicenia smaku do podsmażonego indyka możesz dodać zieloną fasolkę szparagową.
Przepis pochodzi z serwrisu internetowego firmy KAMIS
Złagodzeniu tej ostrości służy w Indyku w tajskim sosie curry mleko kokosowe, jedna z podstaw kuchni tajskiej. Smak potrawy uwydatnia dodatek sosu ostrygowego i natki kolendry, zaś znak rozpoznawczy kuchni Tajlandii - trawa cytrynowa - nadaje daniu intensywny, oryginalny aromat.
Sposób przyrządzania:
- Piersi z indyka pokrój w paseczki i smaż przez 2 minuty na gorącym oleju.
- Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z 50 ml wody i dodaj do mięsa.
- Następnie dodaj mleko kokosowe.
- Całość duś pod przykryciem przez około 7 minut od czasu do czasu mieszając.
- Gorące danie podawaj z ryżem.
Nasza propozycja:
Dla urozmaicenia smaku do podsmażonego indyka możesz dodać zieloną fasolkę szparagową.
Przepis pochodzi z serwrisu internetowego firmy KAMIS
malgorzata