Sposób przygotowania:
Kurczak w winogronach
Kurczaka umyć, osączyć.
Natrzeć mięso solą wewnątrz i na zewnątrz, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie kurczaka podzielić na kawałki.
Masło roztopić w rondlu, włożyć kawałki kurczaka, dusić na wolnym ogniu.
Następnie dodać do kurczaka wino, przykryć i dusić do miękkości mięsa.
Na samym końcu dodać sparzone i obrane ze skórki winogrona, dusić jeszcze chwilkę.
Podawać kurczaka z ryżem
Natrzeć mięso solą wewnątrz i na zewnątrz, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie kurczaka podzielić na kawałki.
Masło roztopić w rondlu, włożyć kawałki kurczaka, dusić na wolnym ogniu.
Następnie dodać do kurczaka wino, przykryć i dusić do miękkości mięsa.
Na samym końcu dodać sparzone i obrane ze skórki winogrona, dusić jeszcze chwilkę.
Podawać kurczaka z ryżem