Sposób przygotowania:
Kurczak w ziołach
Kurczaka opłukać i osuszyć Pozbawić go dupki. Zioła wypisane w składnikach poszatkować, dodać masło, wymieszać i włożyć do środka kurczaka :) złączyć nogi i związać gumką recepturką. Natrzeć kurczaka przyprawami, włożyć do naczynia, cebule pokroić w piórka wyłożyć na kurczaka. Sok z cytryny wymieszać z olejem polać kurczaka nim. Nagrzać piekarnik do 180 st, piec na dolnej półce 60 minut, co pól godziny podlać odrobiną wody i sosem który już jest w naczyniu. Po tym czasie przełożyć go na górną półkę bliżej grzałki włączyć funkcję full grill - 25 min zwiększyć temperaturę do 220 st. obracać kurczaka na każdy bok co 7 minut aż zrumieni się. Surówka marchew potrzeć na tarce, kapustę poszatkować drobno, na końcu dodać ogórek pokrojony w kostkę, dodać 3 łyżki majonezu czosnkowego, pieprz świeżo mielony i wymieszać.
Sio-Smutki