Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kurczak z brokułami, groszkiem i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybkie, smaczne zielone danie z kurczakiem.

Kurczak z brokułami, groszkiem i fasolką

Składniki:

Kurczak z brokułami, groszkiem i fasolką

 

  • 450g piersi z kurczaka
  • 250g brokułów (mogą być mrożone)
  • 250g fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 150g mrożonego groszku
  • 2 ząbki czosnku
  • ¾ szklanki bulionu
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • curry

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z brokułami, groszkiem i fasolką
Brokuły umyć, podzielić na mniejsze części, fasolkę oczyścić. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i curry, podsmażyć na złoto. Dodać posiekany drobno czosnek, smażyć minutę. Dodać groszek zielony, po chwili fasolkę, a następnie brokuły. Całość podlać bulionem, gotować do miękkość warzyw i odparowania płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.