Sposób przygotowania:
Kurczak z brzoskwiniami i żurawiną
Fileta z kurczaka rozciąć, aby powstał jeden duży kotlet i rozbić. Z jednej strony posypać solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami, skropić olejem i wetrzeć przyprawy.
Na drugiej stronie kotleta rozsmarować żurawiną i ułożyć pokrojone w paski brzoskwinie.
Kotleta złożyć na pół i zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Kotleta wrzucić na gotujący się wrzątek na około 10 minut.
Wyjąc z wody, odłożyć na kilka minut, a następnie rozwinąć z folii. Sosem powstałym podczas gotowania można polać ziemniaki lub ryż. Smacznego :)
Na drugiej stronie kotleta rozsmarować żurawiną i ułożyć pokrojone w paski brzoskwinie.
Kotleta złożyć na pół i zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Kotleta wrzucić na gotujący się wrzątek na około 10 minut.
Wyjąc z wody, odłożyć na kilka minut, a następnie rozwinąć z folii. Sosem powstałym podczas gotowania można polać ziemniaki lub ryż. Smacznego :)