czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Kurczak z brzoskwiniami i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gotowany filet z kurczaka nadziewany owocami to ciekawa propozycja na niedzielny obiad. Stanowi ciekawą odmianę od zwykłego kotleta.

Kurczak z brzoskwiniami i żurawiną

Składniki:

Kurczak z brzoskwiniami i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z brzoskwiniami i żurawiną
Fileta z kurczaka rozciąć, aby powstał jeden duży kotlet i rozbić. Z jednej strony posypać solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami, skropić olejem i wetrzeć przyprawy.

Na drugiej stronie kotleta rozsmarować żurawiną i ułożyć pokrojone w paski brzoskwinie.

Kotleta złożyć na pół i zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Kotleta wrzucić na gotujący się wrzątek na około 10 minut.

Wyjąc z wody, odłożyć na kilka minut, a następnie rozwinąć z folii. Sosem powstałym podczas gotowania można polać ziemniaki lub ryż. Smacznego :)