SUPERPRZEPIS

Roladki z kurczaka z żurawiną

  • przejs
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Roladki z kurczaka z żurawiną

Dla miłośników łączenia słodkich owocowych smaków razem z mięsem.

Składniki:

Roladki z kurczaka z żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z żurawiną
Piersi z kurczaka myjemy. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez folię, tzn. mięso wkładamy do foliowej torebki i rozbijamy tłuczkiem. Dzięki tej metodzie mięso się nie rwie. Na rozbitych piersiach kurczaka kładziemy warstwę żurawiny. Zwijamy w roladki. Jeśli nasze roladki się rozpadają, lub nie mamy zbytniej wprawy w ich robieniu, możemy je spiąć wykałaczką lub związać nitką. Panierujemy roladki w jajku i bułce tartej. Smażymy, tak aby zarumieniły się z każdej strony. Podajemy z np. ziemniaczkami i surówką :)