Sposób przygotowania:
Kurczak z curry
Udka nacieramy curry , solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia do zapiekania i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Marchewki płuczemy i kroimy w grube , 2 cm. talarki a cebulę w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do warzyw dodajemy sos sojowy,pieprz i wszystko mieszamy w misce.
Tak przygotowane warzywa przekładamy do naczynia z udkami , wszystko mieszamy i zostawiamy jeszcze w chłodnym miejsce przez 1 godzinę.Następnie wlewamy bulion drobiowy i wkładamy naczynie do piekarnika na 50 minut, pieczemy w temperaturze 180 stopni.Po tym czasie odkrywamy naczynie i pieczemy udka jeszcze 15 minut.
Tak przygotowane warzywa przekładamy do naczynia z udkami , wszystko mieszamy i zostawiamy jeszcze w chłodnym miejsce przez 1 godzinę.Następnie wlewamy bulion drobiowy i wkładamy naczynie do piekarnika na 50 minut, pieczemy w temperaturze 180 stopni.Po tym czasie odkrywamy naczynie i pieczemy udka jeszcze 15 minut.