Sposób przygotowania:
Kurczak z cytrynowej maryncie
Z cytryny ocieramy skórkę, a następnie wyciskamy cały sok. Skórkę i sok z cytryny przekładamy do miseczki, dodajemy olej, pieprz i czosnek. Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Cebulę dodać do miski z marynatą, doprawić solą. Udka ułożyć w naczyniu i wylać na nie całą marynatę. Przykryć pokrywką lub folią i wstawić do lodówki na min 2 godz. Po tym czasie przekładamy całość do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1-1,5 godziny, do miękkości mięsa.
![Kurczak z cytrynowej maryncie Kurczak z cytrynowej maryncie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-cytrynowej-maryncie-168422.jpg)
![Kurczak z cytrynowej maryncie Kurczak z cytrynowej maryncie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-cytrynowej-maryncie-168423.jpg)
![Kurczak z cytrynowej maryncie Kurczak z cytrynowej maryncie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-cytrynowej-maryncie-168424.jpg)
![Kurczak z cytrynowej maryncie Kurczak z cytrynowej maryncie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-cytrynowej-maryncie-168425.jpg)