Sposób przygotowania:
Kurczak z cytrynowym aromatem
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze porcje, następnie natrzeć pieprzem ziołowym, przyprawą i tymiankiem, przykryć i odstawić do lodówki na całą noc.
Zamarynowanego kurczaka obłożyć cebulą pokrojoną w piórka, dodać do naczynia liście limonki i czosnek, na koniec ułożyć cytrynę pokrojoną w plasterki.
Piec około 45 minut w temp. 180st z termoobiegiem w trakcie 2-3 razy polać mięso powstającym sosem.
Zamarynowanego kurczaka obłożyć cebulą pokrojoną w piórka, dodać do naczynia liście limonki i czosnek, na koniec ułożyć cytrynę pokrojoną w plasterki.
Piec około 45 minut w temp. 180st z termoobiegiem w trakcie 2-3 razy polać mięso powstającym sosem.