Sposób przygotowania:
Kurczak z czereśniami
Udka umyj, przekrój na połowę. Oprósz solą i pieprzem.
cebulę obierz i posiekaj.
Czereśnie umyj, wydryluj. Mięso podsmaż na oleju na rumiano, dodaj cebulę, zeszklij i podlej szklanka wody. Duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw cukrem i cynamonem. Dodaj czereśnie i zagotuj.
Sos rozprowadź w 1/2 szklanki wody i dodaj do mięsa.
Zagotuj.
Podawaj z ryżem.
cebulę obierz i posiekaj.
Czereśnie umyj, wydryluj. Mięso podsmaż na oleju na rumiano, dodaj cebulę, zeszklij i podlej szklanka wody. Duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw cukrem i cynamonem. Dodaj czereśnie i zagotuj.
Sos rozprowadź w 1/2 szklanki wody i dodaj do mięsa.
Zagotuj.
Podawaj z ryżem.
zewa
edytaha
W oryginalnym przepisie jest sos pieczeniowy Winiary do kurczaka. Ale przecież trzeba coś pozmieniać, żeby nie zostać posądzonym o plagiat. Przepis pochodzi stąd:
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/8764/kurczak-z-czeresniami