aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Kurczak z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne podanie kurczaka, czasem dobre dla urozmaicenia.

Kurczak z dodatkami

Składniki:

Kurczak z dodatkami

 

  • 3 szt udka z kurczaka
  • 1 szt pory
  • 2 szt cebula
  • 7 dag natka pietruszki
  • 3 szt marchewka
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 łyżka masło
  • woda

Sposób przygotowania:

Kurczak z dodatkami
Cebulę oczyszczamy, myjemy i kroimy w drobne piórka. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Pory myjemy i kroimy w cienkie talarki, a marchewkę w plasterki. Udka kurczaka myjemy, układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Podlewamy je nie dużą ilością wody, a następnie dodajemy przygotowaną marchewkę, cebulkę, pory, natkę pietruszki. Dusimy do miękkości, a pod koniec przyprawiamy do smaku.Podajemy z ziemniakami i sałatkami.