alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Kurczak z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tanio,szybko i smacznie..

Kurczak z fasolką szparagową

Składniki:

Kurczak z fasolką szparagową

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 250 g zielonej fasolki szparagowej
  • 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • sól,pieprz,przyprawa do kurczaka do smaku
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z fasolką szparagową
Piersi oczyścić,umyć i pokroić na małe kawałki.Doprawić solą,pieprzem i przyprawą wymieszać i włożyć na pół godziny do lodówki.Kawałki kurczaka podpiec na oleju,zdjąć z patelni.Na tej samej patelni poddusić fasolkę pokrojoną w 2 cm kawałki.Gdy fasolka będzie miękka dodać kawałki kurczaka,odsączoną z zalewy kukurydzę i wymieszać.Przed podaniem całość doprawić do smaku.