Sposób przygotowania:
Kurczak z gruszką, gorgonzolą i szynką parmeńską
Przygotowujemy pierś z kurczaka:
Mięso myjemy, oczyszczamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ja robiłam kurczaka w sous vide (mięso zapakowałam próżniowo, gotowałam w sous vide 54 min. w 62 st. C). Mięso można też usmażyć.
Gruszkę kroimy na kawałki. Na patelnię wsypujemy cukier, dodajemy wodę, podgrzewamy, wkładamy kawałki gruszki, gotujemy razem 5-10 minut.
Na mięso wykładamy kawałek gruszki, kawałek sera gorgonzola, owijamy mięso szynką długodojrzewającą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 175 st. C na 8 min.
Ja podałam kurczaka z frytkami z batatów (bataty pokroiłam na kawałki, posypałam solą, ułożyłam rozmaryn, polałam oliwą, piekłam 20 minut w 175 st.C).
Mięso myjemy, oczyszczamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ja robiłam kurczaka w sous vide (mięso zapakowałam próżniowo, gotowałam w sous vide 54 min. w 62 st. C). Mięso można też usmażyć.
Gruszkę kroimy na kawałki. Na patelnię wsypujemy cukier, dodajemy wodę, podgrzewamy, wkładamy kawałki gruszki, gotujemy razem 5-10 minut.
Na mięso wykładamy kawałek gruszki, kawałek sera gorgonzola, owijamy mięso szynką długodojrzewającą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 175 st. C na 8 min.
Ja podałam kurczaka z frytkami z batatów (bataty pokroiłam na kawałki, posypałam solą, ułożyłam rozmaryn, polałam oliwą, piekłam 20 minut w 175 st.C).