Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z kurczaka nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki z kurczaka z pieczarkami są rewelacyjne.

Filety z kurczaka nadziewane pieczarkami

Składniki:

Filety z kurczaka nadziewane pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka nadziewane pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć, cienko rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać umyte, pokrojone na pół pieczarki i dusić pod przykryciem około 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić. Pieczarki z cebulą wyłożyć na mięso, mocno zwinąć w rulon, końce mięsa zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczkami. Panierować z mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.