SUPERPRZEPIS

Filety nadziewane jajkiem

  • 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Filety nadziewane jajkiem

Smaczne danie z piersi kurczaka nadziewanej jajkiem

Składniki:

Filety nadziewane jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Filety nadziewane jajkiem
Jajka ugotować na twardo.Ostudzić w zimnej wodzie i obrać ze skorupek. Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać solą ,świeżo zmielonym pieprzem i słodka papryką.Odstawić na 15-20 minut.W filetach zrobić kieszonki takie aby zmieściło się w nich jajko.W nacięcie wcisnąć ugotowane jajko i spiąć wykałaczką.Na oliwie smażyć mięso po ok. 7 minut z każdej strony.Usmażone przełożyć na talerz i wstawić na ok. 10 minut do nagrzanego piekarnika do 180 stopni.