zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2336]

Kurczak z marynaty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Soczysty marynowany kurczak.........

Kurczak z marynaty

Składniki:

Kurczak z marynaty

 

  • NA MARYNATĘ
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • 1 łyżka przyprawy kucharek smak wiosny
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 1 łyżka sosu sojowego

 

  • 1 kurczak 2 kg

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z marynaty
Kurczaka umyć, i pokroić na kawałki.
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Odstawić na 15 minut.
Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać marynatę i mieszać razem z mięsem około 2-3 minuty.
Miskę z kurczakiem przykryć folią spożywczą lub pokrywką i wstawić do lodówki na 10 godzin.
Po upływie tego czasu kawałki kurczaka wyłożyć na blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 80 minut.