Sposób przygotowania:
Kurczak z marynaty
Kurczaka umyć, i pokroić na kawałki.
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Odstawić na 15 minut.
Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać marynatę i mieszać razem z mięsem około 2-3 minuty.
Miskę z kurczakiem przykryć folią spożywczą lub pokrywką i wstawić do lodówki na 10 godzin.
Po upływie tego czasu kawałki kurczaka wyłożyć na blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 80 minut.
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Odstawić na 15 minut.
Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać marynatę i mieszać razem z mięsem około 2-3 minuty.
Miskę z kurczakiem przykryć folią spożywczą lub pokrywką i wstawić do lodówki na 10 godzin.
Po upływie tego czasu kawałki kurczaka wyłożyć na blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 80 minut.
elzbieta8960