LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kurczak z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczny, delikatny i szybki w przygotowaniu.

Kurczak z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z papryką
Mąkę zmieszać z przyprawami. Kurczaka umyć, podzielić na połówki, obtoczyć w mące z przyprawami i zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełoży do rondla, podlać bulionem i dusić na małym ogniu przez 45-50 minut. Wyjąc kurczaka (nie dopuścić do wystudzenia). Do rondla wlać śmietanę, rozmieszać i wolno gotować przez 5 minut. Połać kurczaka sosem, podawać z makaronem.
Kurczak z papryką
Panierowanie kurczaka w mące z przyprawami.
Kurczak z papryką
Smażenie kurczaka obtoczonego w mące z przyprawami.
Kurczak z papryką
Duszenie usmażonego kurczaka w bulionie.
Kurczak z papryką
Dodanie śmietany do sosu powstałego z duszonego kurczaka.