LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Kurczak z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na kurczaka z pomarańczami.

Kurczak z pomarańczami

Składniki:

Kurczak z pomarańczami

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z pomarańczami
Mięso dokładnie umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem i posypać solą oraz pieprzem najlepiej świeżo zmielonym. Następnie obsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie z każdej strony. Wlać soku pomarańczowego, gotowy bulion z kostki i dusić przez około 20 minut. Miękkie mięso wyciągnąć. Sos doprowadzić do wrzenia, dodać cukier, włożyć masło, pokrojone w cząstki pomarańcze i ponownie doprowadzić do wrzenia. Na koniec odstawić z ognia, dodać sok z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem i polać mięso sosem.