Sposób przygotowania:
Kurczak z rosołu
Kurczaka wymoczyć,umyć,zalać zimną wodą(kurczaka ma być w całości) dodać szponder i zagotować,zebrać pianę. Dodać włoszczyznę,przyprawy i ugotować na malutkim ogniu rosół. Kurczaka wyjąć delikatnie w całości,na tace lub półmisek,udko i skrzydełka też. Rosół zjemy na obiadek z kluseczkami z kaszy manny z mojego przepisu:) Z ciepłego kurczaka wyjąć kości,obrać udko i skrzydełka(jak dobrze przyprawimy rosół nie musimy już niczym mięsa doprawiać)ewentualnie słodką papryką jeżeli lubimy. Kurczaka pokroić na większe kawałki,wymieszać mięso ze skrzydełkami,ułożyć na cienkiej foli spożywczej,zwinąć bardzo ścisło kilka razy uformować roladę. Odstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień,przekroić roladę na pół,zdjąć folię i kroić plastry na kanapki. Smacznego:)
astra