Sposób przygotowania:
Krokiety z kurczakiem z rosołu
Farsz: Ugotowanego kurczaka obieramy z kości. Mięso razem z marchewką i pietruszką mielimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na złoto na oleju a następnie mielimy. Farsz starannie mieszamy (najlepiej dłonią), doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki: Do miseczki wlewamy wodę, mleko, i olej. Dodajemy mąkę i sól. Miksujemy. Ciasto ma mieć taką konsystencję aby dobrze rozpływało się po patelni. Na rozgrzaną patelnię (polecam specjalną do naleśników) nalewamy ciasto (taką ilość aby rozpłynęła się po dnie). Smażymy krótko z obu stron. Na każdego naleśnika nakładamy kopiastą łyżkę farszu (bliżej jednego końca), składamy do środka boki i i dół naleśnika) a następnie rolujemy. Każdego krokieta obtaczamy w rozmąconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano. Podajemy z barszczem czerwonym. Smacznego :)