Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kurczak z rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolejna wersja kurczaka - tym razem z rozmarynem

Kurczak z rozmarynem

Składniki:

Kurczak z rozmarynem

 

  • 5 szt udka z kurczaka,
  • 4 ząbki czosnek,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 1 łyżeczka rozmaryn siekany,
  • 1/2 łyżeczki papryka mielona,
  • 1 łyżeczka przyprawa kucharek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z rozmarynem
Udka z kurczaka umyć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem i rozmarynem, oprószyć pieprzem, przyprawą kucharek i odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie mięso ułożyć w brytfannie, skropić oliwą, oprószyć papryką i wstawić do piekarnika. Piec około 1 godz w temp 180 stopni.