Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem i porem
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w grubszą kostkę i marynujemy. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
Następnie smażymy na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy. Dodajemy opukany ryż.
W tym czasie oczyszczamy i kroimy por. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do garnka razem z przecierem. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy do odparowania wody.
Doprawiamy do smaku.
Następnie smażymy na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy. Dodajemy opukany ryż.
W tym czasie oczyszczamy i kroimy por. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do garnka razem z przecierem. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy do odparowania wody.
Doprawiamy do smaku.