Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem i warzywami
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Marchew obieramy, dokładnie czyścimy i kroimy w drobną kostkę.
Dokładnie oczyszczonego pora kroimy w półplasterki.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy pokrojone piersi z kurczaka. Wrzucamy do nich przygotowane wcześniej warzywa oraz przyprawy i przesmażamy.
Gdy cebula będzie szklista na patelnię wrzucamy przepłukany ryż i przesmażamy przez 5 minut.
Następnie wlewamy wodę. Całość dokładnie mieszamy i przykrywamy pokrywką.
Gdy ryż napęcznieje i stanie się miękki podajemy.
Marchew obieramy, dokładnie czyścimy i kroimy w drobną kostkę.
Dokładnie oczyszczonego pora kroimy w półplasterki.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy pokrojone piersi z kurczaka. Wrzucamy do nich przygotowane wcześniej warzywa oraz przyprawy i przesmażamy.
Gdy cebula będzie szklista na patelnię wrzucamy przepłukany ryż i przesmażamy przez 5 minut.
Następnie wlewamy wodę. Całość dokładnie mieszamy i przykrywamy pokrywką.
Gdy ryż napęcznieje i stanie się miękki podajemy.