Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem i warzywami
Marchew obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę. Brukselki pozbawiamy wierzchnich liści i kroimy na połówki.
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu po czym przekładamy do miseczki.
Na tej samej patelni, na której smażyliśmy mięso przesmażamy przygotowane wcześniej warzywa.
Do obsmażonych warzyw wrzucamy pierś z kurczaka oraz przyprawy do smaku. Wlewamy tyle wody, by zawartość patelni mogła swobodnie "pływać".
Gdy płyn zacznie wrzeć dodajemy przepłukany ryż. Całość dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy aż ryż wchłonie cały płyn, a warzywa zmiękną.
Gotowe podajemy.
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu po czym przekładamy do miseczki.
Na tej samej patelni, na której smażyliśmy mięso przesmażamy przygotowane wcześniej warzywa.
Do obsmażonych warzyw wrzucamy pierś z kurczaka oraz przyprawy do smaku. Wlewamy tyle wody, by zawartość patelni mogła swobodnie "pływać".
Gdy płyn zacznie wrzeć dodajemy przepłukany ryż. Całość dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy aż ryż wchłonie cały płyn, a warzywa zmiękną.
Gotowe podajemy.