Sposób przygotowania:
Kurczak z sezonowymi warzywamiETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze części, natrzeć przyprawą do drobiu i odstawić na 2-3 godziny.
Patelnię z grubym dnem rozgrzać i obsmażyć na niej mięso na złoty kolor bez dodawania tłuszczu, kiedy mięso jest rumiane należy przykryć pokrywką , zmniejszyć płomień i udusić mięso do miękkości ( para pod pokrywką wytworzy odpowiednią ilość płynu)
ETAP 2:
Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, następnie dodać paprykę pokrojoną w dość sporą kostkę, a po około 5 minutach dołożyć cukinię pokrojoną w pół plasterki i drobno pokrojony czosnek, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą bazylii, dusić całość kilka minut, aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dołożyć mięso i obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, wymieszać i dusić całość kilka minut, aż smaki się połączą, przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
ciasteczka