Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem -coś jak chińszczyzna ;)
Mięso kroimy w paski i smażymy na dużej patelni z połową cebulki pokrojonej w pióra. Następnie dodajemy mieszankę chińską - nie ma konieczności rozmrażania jej - i dusimy całość pod pokrywą ok 10-15 minut. W tym czasie możemy obrać i pokroić w słupki ananasa, który po kwadransie ląduje na naszej patelni. Równocześnie dokładamy też drugą połowę cebuli pokrojoną w pióra. Mieszamy całość dokładnie, podlewamy 1/3 szklanki wody. Dodajemy przecier pomidorowy, przeciskamy przez praskę czosnek i dolewamy płynne przyprawy - sok z cytryny, ocet i sos sojowy. Na końcu dodajemy odrobinę cukru, pieprzu, soli, po szczypcie majeranku i chili mielonego do smaku. Tak przygotowanego kurczaka z warzywami w sosie podajemy z ugotowanym na sypko ryżem. SMACZNEGO!
amadeo