Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami w worku
Mięso z kurczaka oczyścić, osuszyć.
W miseczce wymieszać przyprawy, ok. 1 łyżka każdej z nich. Cebulę pokroić w pióra. Rękaw do pieczenia zawiązać z jednej strony, rozsypać w nim cebulę, mocno posolić. Włożyć mięso i zasypać przygotowanymi przyprawami. Wetrzeć/wymieszać. Wrzucić mieszankę warzywną (bez odmrażania). Zawiązać worek. "Rozwałkować" go jeszcze, by przyprawy dobrze pokryły mięso i wszystko dobrze się połączyło. Odstawić do lodówki a piekarnik rozgrzać do 200*C.
Włożyć mięso i piec ok. 1h-1,5h obracając co jakiś worek.Sos który wytworzy się z mięsa i warzyw idealnie nadaję się na polewkę np. do ziemniaków.
W miseczce wymieszać przyprawy, ok. 1 łyżka każdej z nich. Cebulę pokroić w pióra. Rękaw do pieczenia zawiązać z jednej strony, rozsypać w nim cebulę, mocno posolić. Włożyć mięso i zasypać przygotowanymi przyprawami. Wetrzeć/wymieszać. Wrzucić mieszankę warzywną (bez odmrażania). Zawiązać worek. "Rozwałkować" go jeszcze, by przyprawy dobrze pokryły mięso i wszystko dobrze się połączyło. Odstawić do lodówki a piekarnik rozgrzać do 200*C.
Włożyć mięso i piec ok. 1h-1,5h obracając co jakiś worek.Sos który wytworzy się z mięsa i warzyw idealnie nadaję się na polewkę np. do ziemniaków.