Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Kurczak z wkładką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kurczak troszeczkę na węgierską nutę

Kurczak z wkładką

Składniki:

Kurczak z wkładką

 

  • 1 kurczak(1,70kg)
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • olej
  • przyprawa do kurczaka po węgiersku(Kotani)
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z wkładką
Umytego i osuszonego kurczaka natrzeć solą i przyprawą do kurczaka(również wewnątrz).Obraną paprykę i cebulę pokroić w ćwiartki.Kurczaka nadziać natką pietruszki (około pół pęczka),włożyć paprykę i cebulę.Skropić mięso olejem,podlać niewielką ilością wody i piec pod przykryciem w piekarniku(180*C)Przez około 75-90 min.15-20 min.przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę i piec,często podlewając.Najsmaczniejszy z surówkami i frytkami.