Sposób przygotowania:
Kurczak z zielonym curry po tajsku
Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Mleczko kokosowe wymieszać . Pędy bambusa pokroić w słupki. Bazylię opłukać, otrzepać z wody, oberwać listki z gałązek i grubo posiekać. Pastę curry włożyć do rondelka i podgrzać szybko mieszając, dodać mleczko kokosowe i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić pokrojone mięso, gotować 5 minut. Dodać pędy bambusa, podlać wodą i ponownie doprowadzić do wrzenia (sos powinien być dość rzadki). Doprawić do smaku sosem rybnym, cukrem trzcinowym i chili. Dodać listki bazylii, wymieszać, zagotować i od razu podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
zbysiowa
misia5
edytaha
anemon
edytaha
Ależ oczywiście :) Goście zawsze mile widziani :)
gosia56
To ja też się wpraszam o ile mogę bo takich dodatków jakie są w tej zupie to jeszcze nawet na oczy nie widziałam;)
edytaha
Oczywiście Gosiu, zapraszam :)