Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Kurczak z zielonym groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwe w przygotowaniu, smaczne i lekkostrawne danie.

Kurczak z zielonym groszkiem

Składniki:

Kurczak z zielonym groszkiem

 

  • (2 porcje):
  • Mięso z 1 kurczaka
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 30-40 dag zielonego groszku
  • Otręby pszenne
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z zielonym groszkiem
Oddzielić mięso od kości, ubić tłuczkiem, uformować kotlety, posolić i zostawić na 1-2 godziny. Obtoczyć w otrębach i smażyć z obu stron, aż będą chrupiące. Podawać z zielonym groszkiem, duszonym na maśle pod przykryciem, posypać posiekaną pietruszką i przyprawić pieprzem.