renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Kurczak z ziołowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Interesujący smak powstały z połączenia ziól

Kurczak z ziołowym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak z ziołowym nadzieniem

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z ziołowym nadzieniem
Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i lekko rozbić. Następnie nasolić i posypać pieprzem. Wszystkie zioła muszą być świeże - nie suszone, umyć osuszyć i posiekać drobno. Rozbite filety posnarować masłem i ułożyć zioła i zwinąć w roladkę, panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Kurczak z ziołowym nadzieniem
Piersi z kurczaka umyte osuszone i rozbite nasolić i posypac pieprzem
Kurczak z ziołowym nadzieniem
Świeże zioła umyć i posiekać drobno to będzie farsz
Kurczak z ziołowym nadzieniem
Mięso posmarować masłem i posypać ziołami i zwinąć w roladkę
Kurczak z ziołowym nadzieniem
Panierować w rozbitym jajku i bułce tartej