Sposób przygotowania:
kurczak ze smietana i szpinakiem
przygotowac sos:szpinak poddusic z polowa szklanki wody,dodac cebule,czosnek,smietane,pieczarki,doprawic do smaku sola i pieprzem,zagotowac na malym ogniu,aby pieczarki i cebula zrobily sie miekkie.kurczaka natrzec od wewnatrz luzka pieprzu czarnego mielonego,lyzeczka soli,z wierzchu posmarowac odrobina oleju,posypac suto czerwona slodka papryka i oproszyc sola.kurczaka nafaszerowac polowa farszu,wymieszanym z odrobina maki,aby stal sie bardziej gesty,spiac szpatulkami lub zszyc.reszta farszu(bez dodatku maki)polac kurczaka po upieczeniu(ok 1.5 godziny),mozna go potem jeszcze wtawic do piekarnika na ok 10-15 min.podawac z kluskami badz ziemniakami i surowka z pora(por,jablko,majonez)smacznego:)))