Sposób przygotowania:
Kurczak ziołowy z sosem cebulowym
Piersi z kurczaka myjemy kroimy na kawałki przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą ziołową do kurczaka, odstawiamy na 15 minut. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę podsmażamy na łyżce oleju w rondelku.
Osobno na patelni rozcieramy margarynę z mąką (na zimno) zalewamy ciepłym bulionem energicznie mieszając, gotujemy, dodajemy śmietankę, gotowy sos wlewamy do rondelka z cebulką, mieszamy.
Podajemy z ryżem.
Smacznego!!!!!
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę podsmażamy na łyżce oleju w rondelku.
Osobno na patelni rozcieramy margarynę z mąką (na zimno) zalewamy ciepłym bulionem energicznie mieszając, gotujemy, dodajemy śmietankę, gotowy sos wlewamy do rondelka z cebulką, mieszamy.
Podajemy z ryżem.
Smacznego!!!!!
Senqa