Sposób przygotowania:
Kurcze plecione.
Przygotowujemy piersi: Płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, Pierś nacinamy wzdłuż i przecinamy ale nie do końca -tworzymy filet. Rozklepujemy delikatnie po folią spożywczą. Po obu stron fileta nacinamy w poprzek, tworząc około 1cm paski.Tak postępujemy także z drugą piersią. Farsz: wędlinę kroimy w kostkę, podsmażamy w rondlu na rozgrzanym oleju. Pomidora nacinamy na spodzie tworząc tzw X i przelewamy wrzątkiem - obieramy ze skórki.Usuwamy nasiona - kroimy w kostkę. Dodajemy do wędliny, następnie wrzucamy posiekaną pietruszkę, przyprawiamy. Gdy pomidory utworzą sos,zestawiamy z ognia, dodajemy starty żółty ser. Mieszamy do momentu roztopienia sera. Lekko studzimy. Nakładamy farsz na środku ( nie przyprawiałam kurczaka w środku gdyż farsz wystarczająco jest ostry), fileta i przekładamy paski na przemian,raz z prawej, raz lewej strony tworząc plecionkę. Przyprawiamy przyprawą do sałatek - gotowe. Dobrze jest wspomóc się wykałaczkami. Gdy mięso się podsmaży możemy powyciągać wykałaczki i dalej smażyć już bez. Piersi smażyłam na grillu elektrycznym około 35 minut.