Kurki na maśle Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować kurki na maśle Asus

Kurki na maśle Asus

Składniki:

Kurki na maśle Asus

 

  • 1 kg. świeżych kurek
  • 4 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 natka pietruszki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kurki na maśle Asus
Grzyby dokładnie oczyścić, umyć pokroić w paseczki lub dodać całe. Cebulę porządnie obrać, opłukać pod bieżącą zimną wodą i pokroić w średnią równą kostkę. W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie wrzucić przygotowane grzyby oraz dusić pod przykryciem tak długo aż będą miękkie. Na koniec doprawić lekko solą lub solą ziołową i pieprzem najlepiej świeżo zmielonym, posypać posiekaną na bardzo drobną natka pietruszki. Podawać na gorąco, najlepiej ze świeżym pieczywem.

Tagi:

kurki grzyby