Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Kurki w śmietanie ze szypiorkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kurki nie mają tendencji do rozlatywania się w potrawie więć do tej potrawy naklepiej pasują. Szczypiorek dodaje smaku i koloru.

Kurki w śmietanie ze szypiorkiem

Składniki:

Kurki w śmietanie ze szypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Kurki w śmietanie ze szypiorkiem
Kurki dokładnie oczyścić i wupłukać często zmieniając wodę. Większe pokroić.

Cebulę obrać i pokroić. Szczypiorek cienki obrac i pokroić. Zeszklić cebulę na maśle, dodać kurki, dusić około 10 minut. Dodać śmietanę i dusić do miękkości mieszając.

Dodać pokrojony szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

kurki grzyby