Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka w kurkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Usmażona pierś z kurczaka pokrojona w plastry podana z usmażonymi na maśle świeżymi kurkami z cebulką...

Pierś z kurczaka w kurkach

Składniki:

Pierś z kurczaka w kurkach

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • 4 łyżeczki przyprawy złocisty kurczak
  • olej do smażenia
  • 30 dkg kurek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w kurkach
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje (u mnie 4). Na patelni rozgrzać trochę oleju. Kawałki mięsa posypać z obu stron przyprawą do kurczaka i solą, położyć na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Na drugiej patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Kurki oczyścić, opłukać, dowolnie pokroić, dodać do cebuli, usmażyć je, doprawić solą i pieprzem. Usmażone kurki podzielić na porcje, ułożyć na talerzach. Usmażone mięso pokroić w plastry, ułożyć na kurkach i podawać.