Sposób przygotowania:
Kurczak z kurkami i kalafiorem
Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę ok 2 cm i podgotować je w osolonej wodzie. Piersi z kurczaka pokroić w dość grubą kostę również ok 2 cm. Kalafiora podzielić na małe różyczki, grzyby oczyścić.
Na oleju podsmażyć pokrojonego i posolonego kurczaka, wyjąć na talerzyk, następnie na tej samej patelni podsmażyć rózyczki kalafiora ( jeśli nie lubimy chrupkiego, można podgotować krótko w osolonej wodzie).
Do podsmażonego kalafiora dołożyć wcześniej obsmażonego kurczaka, wrzucić wyczyszczone grzyby. Dadać 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki. Wymieszać. Doprawić kozieradką, płaską łyżeczką kurkumy i płatkami papryczki chilli. Na koniec dodać ziemniaki. Dusić kilka minut. Wymieszać.
Posypać natką pietruszki.
Na oleju podsmażyć pokrojonego i posolonego kurczaka, wyjąć na talerzyk, następnie na tej samej patelni podsmażyć rózyczki kalafiora ( jeśli nie lubimy chrupkiego, można podgotować krótko w osolonej wodzie).
Do podsmażonego kalafiora dołożyć wcześniej obsmażonego kurczaka, wrzucić wyczyszczone grzyby. Dadać 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki. Wymieszać. Doprawić kozieradką, płaską łyżeczką kurkumy i płatkami papryczki chilli. Na koniec dodać ziemniaki. Dusić kilka minut. Wymieszać.
Posypać natką pietruszki.