Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kurki z warzywami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne!Najlepiej podawać z piure ziemniaczanym lub z pieczywem!

Kurki z warzywami

Składniki:

Kurki z warzywami

 

  • 50dag.kurek,
  • 1 nieduży brokuł,
  • 5 małych marchewek,
  • biała część z 1 pora,
  • 25dag.fasolki szparagowej,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 kostka bulionu warzywnego,
  • 1 łyżka oleju,
  • 2 ząbki czosnku,
  • cukier,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kurki z warzywami
Grzyby i warzywa oczyścić,brokuły podzielić na różyczki,por pokroić w grube plastry.Do lekko posłodzonego i osolonego wrzątku włożyć najpierw marchewkę,po 3min.fasolkę,a po chwili por,gdy jarzyny będą prawie miękkie dodać brokuł i po około 3min.wyjąc i osączyć.Kurki smażyć na suchej patelni ,aż odparuje woda.Wlać do nich olej i usmażyć mieszając.Następnie przełożyć kurki do warzyw,dodać kostkę bulionową,masło i posiekany czosnek.Podlać niewielką ilością wody i chwilę razem dusić,przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

grzyby kurki