p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kurkowa z kartoflami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sezon grzybowy, kolejna propozycja na zupę z kurkami

Kurkowa z kartoflami

Składniki:

Kurkowa z kartoflami

 

  • 20 dag kurek,
  • 2 kartofle,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 1 szt. kostka warzywna,
  • 1 bulion grzybowy,
  • 1/2 łyżki kurkumy,
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

 

Sposób przygotowania:

Kurkowa z kartoflami
W garnku z 1/2 litra wody rozpuszczamy kostkę warzywną i bulion grzybowy, wkładamy umyte kurki kurki. Kartofle obieramy i myjemy, kroimy w małą kostkę i dodajemy do grzybów, gotujemy do miękkości kartofli. Doprawiamy solą, pieprzem. 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej mieszamy z niewielka ilością wody, dodajemy je do zupy, aby lekko zgęstniała. Doprawiamy jeszcze 1/2 łyżeczką kurkumy. Zagotowujemy i rozlewamy do miseczek..