Sposób przygotowania:
Zupa kurkowa z kalafiorem
Drobno pokrojoną cebulę szklimy.
Oczyszczone, opłukane i pokrojone kurki dodajemy do zeszklonej cebuli i podsmażamy.
Gdy kurki puszczą wodę dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i podsmażamy jeszcze około 10 minut.
Całość przekładamy do ugotowanego wcześniej bulionu,dodajemy pokrojone w większą kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora.
Gotujemy do miękkości warzyw, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Na koniec zupę zabielamy zahartowaną śmietaną,doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.
Zupę posypujemy posiekanym koperkiem.
Podajemy ze świeżym pieczywem.
Oczyszczone, opłukane i pokrojone kurki dodajemy do zeszklonej cebuli i podsmażamy.
Gdy kurki puszczą wodę dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i podsmażamy jeszcze około 10 minut.
Całość przekładamy do ugotowanego wcześniej bulionu,dodajemy pokrojone w większą kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora.
Gotujemy do miękkości warzyw, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Na koniec zupę zabielamy zahartowaną śmietaną,doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.
Zupę posypujemy posiekanym koperkiem.
Podajemy ze świeżym pieczywem.
gosia56
BozenaMatuszczyk
Oj tak ,uwielbiam kurkową zupę, a tak ogólnie wszystkie grzyby.;)Pozdrawiam
cherry
BozenaMatuszczyk
Miło mi i dziękuję,jak spróbujesz to na pewno Ci będzie smakowała.;)
biedroneczki
BozenaMatuszczyk
Proszę częstuj się. Zupka jest bardzo smaczna i pożywna.;)
skuter5