Sposób przygotowania:
Zupa kurkowa z pomidorami i koperkiem
Skrzydełka zalewamy ok.3 l. zimnej wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny.
Warzywa obieramy.
Marchew kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę, pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Dodajemy do garnka z mięsem.
Pora płuczemy, siekamy drobno.
Pomidora parzmy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy pora , dodajemy kurki a po chwili pomidory z koprem.
Smażymy do częściowego odparowania płynu.
Zawartość patelni dodajmy do garnka z zupą.
Gotujemy do miękkości składników.
W między czasie doprawiamy solą i pieprzem.
Śmietanę łączymy z parowa łyżkami wywaru, przelewamy do zupy.
Warzywa obieramy.
Marchew kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę, pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Dodajemy do garnka z mięsem.
Pora płuczemy, siekamy drobno.
Pomidora parzmy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy pora , dodajemy kurki a po chwili pomidory z koprem.
Smażymy do częściowego odparowania płynu.
Zawartość patelni dodajmy do garnka z zupą.
Gotujemy do miękkości składników.
W między czasie doprawiamy solą i pieprzem.
Śmietanę łączymy z parowa łyżkami wywaru, przelewamy do zupy.
SylaUla
danielek
Martyna12
Dziękuję ;)
Martyna12
Dziękuję ;)