Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Zupa kurkowa z pomidorami i koperkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczna zupa kurkowa z warzywami w tym soczystymi pomidorami oraz pachnącym koperkiem. Sycąca, pyszna i szybka w przygotowaniu.

Zupa kurkowa z pomidorami i koperkiem

Składniki:

Zupa kurkowa z pomidorami i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa kurkowa z pomidorami i koperkiem
Skrzydełka zalewamy ok.3 l. zimnej wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny.

Warzywa obieramy.

Marchew kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę, pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Dodajemy do garnka z mięsem.

Pora płuczemy, siekamy drobno.

Pomidora parzmy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy pora , dodajemy kurki a po chwili pomidory z koprem.

Smażymy do częściowego odparowania płynu.

Zawartość patelni dodajmy do garnka z zupą.

Gotujemy do miękkości składników.

W między czasie doprawiamy solą i pieprzem.

Śmietanę łączymy z parowa łyżkami wywaru, przelewamy do zupy.

Tagi:

zupa grzyby kurki