kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

kuroń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

ciasto z jabłkami taka inna szarlotka

kuroń

Składniki:

kuroń

 

  • 2,5 szklanki maki
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku
  • 1 palma
  • olejek
  • 2 budynie śmietankowe
  • litr mleka

Sposób przygotowania:

kuroń
tłuszcz utrzeć dodać cukier całe jaja mąkę z proszkiem olejek. 2 budynie śmietankowe na litr mleka.
ciasto podzielić na 2 części
3/4 części ułożyć na blachę, ułożyć gęsto jabłka i wylać na to gorący budyń. 1/4 cześć ciast a rozpuścić w mleku i wlać na budyń
piec 50 minut.

Tagi:

mak