Sposób przygotowania:
Kurza kieszonka z żurawiną i szynką
Żurawinę przełożyć do miseczki i zalać ½ szklanki wrzątku i odstawić na około 30 minut. Pierś umyć, osuszyć. Odkroić polędwiczkę i odłożyć ją na inny czas. W mięsie zrobić nacięcie tworzące kieszeń. Kurczaka natrzeć porządnie przyprawami. Odłożyć do lodówki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Żurawinę odsączyć z wody i wrzucić na patelnię. Smażyć aż owoce będę się lekko rozpadać. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do blendera i zmiksować. Otrzymaną pastę lekko przestudzić. Farsz z żurawiny obficie nałożyć do kieszonki kurzej. Odsączoną mozzarellę pokroić na plastry i ułożyć na żurawinie. Spiąć wykałaczkami. Owinąć mięso dookoła szynką. Piekarnik rozgrzać do 200 st i piec mięso około 20-25 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!